viernes, abril 28, 2006

Carta als joves , part I (de mn. Lluís Ferret)

Amics: Els anys que fa que sóc jove –potser alguns em qualificareu de vell- em permeten mirar la societat i els qui tot just esteu encetant la joventut, des d’una perspectiva, crec jo, amb més objectivitat i maduresa. I em permet adonar-me no només de les persones que ballen, sinó també de qui són els qui els fan ballar i del perquè del ritme que els imposen.

El jove no és un home o una dona a mig fer, sinó una persona que està construint la seva personalitat adquirint uns criteris i una manera de fer, que s’aniran convertint en hàbits que forjaran tota la seva vida: el servei, el treball, el respecte a persones i coses, la capacitat de compartir, etc., i tot el que l’ha d’anar ajudant a entrar en el seu interior i anar-se descobrint a si mateix i el veritable sentit de la seva existència, que va més enllà del que només veiem i toquem.

Perquè la vida exterior d’una persona és el reflex d’allò que viu interiorment. Les seves expressions, el tema de les seves converses, les seves afeccions i, en general, la forma de comportar-se en tots els moments, són manifestacions del que ella viu. Per això és tan important cultivar aquesta vida interior perquè doni fruits de bondat i d’amor. Tot això exigeix un esforç de treball que els joves teniu la capacitat de desenvolupar.

Per altra banda, el jove és qui està més a mercè de les influències externes i pot ser víctima de qui tingui el poder per a dominar la societat segons el seu interès. I més avui que els mitjans de comunicació han absorbit un poder que permet, al qui pugui dominar el camp de la publicitat, dominar la humanitat sencera i donar-li la orientació que vulgui. És aquí on els joves sou més febles. Se us pot explotar si us deixeu atacar en els vostres punts dèbils ambició, fama, sexe, afany d’independència, etc. i se us pot convertir en instruments al servei d’altri. Per exemple: què hi fa una noia mig nua, o nua del tot, a l’anunci d’un producte de consum? Una persona que, a canvi d’uns diners s’ha convertit en pur “reclam” a favor d’una multinacional. I semblant a aquest en trobaríem de molt diferents maneres.

Avui es mira sobretot l’aparença i la superficialitat de les coses amb una sensibilitat atapeïda d’imatges i sentiments contraposats que culminen en l’apatia o el desinterès. Quin lloc ocupa, a la vostra escala de valors, la vida interior? I, en canvi, és aquesta la que hem de treballar per arribar a ser una persona amb totes les de la llei, intel·ligent, lliure, amb capacitat per a discernir els diferents criteris que se’ns presenten i per a emprendre accions arriscades i compromeses amb el bé i el servei als altres. A tots ens convé recuperar l’esperit de lluita per a fer front a tot el que ens dificulta ser lliures de veritat i no deixar-nos manipular pels poders fàctics, econòmics o d’altres signes de poder, que no busquen la nostra integritat personal, sinó vendre el seu producte, sigui el que sigui.

Us cal desvetllar els autèntics valors humans de justícia, honestedat, valentia, coherència, per damunt del benestar fàcil, del plaer egoista i de l’afany de diner sense tenir en compte els pobres. Tot això només es pot aconseguir en un clima de pau i serenor interior, fugint de l’activisme desordenat que impedeix posar-nos en contacte amb nosaltres mateixos. Entrar en aquesta reflexió ens pot semblar enutjós perquè ens fa adonar dels nostres errors; però només reeixirem si en som conscients i ens hi enfrontem amb valentia i amb l’esperança posada en Aquell que mai no ens abandona.

Amics, no us deixeu omplir les orelles de tanta cridòria, enmig de la qual és impossible pensar. No us deixeu omplir el cor per tants afanys de plaer purament sensible sota l’excusa de no ser reprimits. Cultiveu la il·lusió de poder oferir a la societat una persona castament honrada, ben disposada per a la generositat, pel respecte als altres i a tot el que hem rebut de Déu i a un veritable amor, que és donació de si mateix als germans i a la persona estimada, lliurant-nos-hi com un do i no tractant-la de plat de segona tanda. El veritable amor que ha d’unir les vides d’un home i una dona, amb una donació incondicional en el matrimoni, ha de ser preparat amb molta cura perquè els abraci en un destí comú ple de joia i de fidelitat.

Us ofereixo la opinió del Dr. Pere Tarrés, metge i sacerdot, d’una vida exemplar dedicada a la formació dels joves: “La nostra formació la constitueixen un conjunt de mitjans que han de fer de cadascú de nosaltres aquells homes i dones nous, nets en el possible de passions i d’amor propi, que saben imposar la raó i el seny a les escomeses de la nostra pobra condició”.

Noi o noia, jove d’avui, on sigui que et trobis, recorda que sempre ets a temps per alçar el cap i tornar a mirar la vida amb il·lusió i esperança.

Lluís Ferret i Altisench

Prevere de l’Arxiprestat de Terrassa.

jueves, abril 27, 2006

Fotos chulas

Fotos del principat d'Andorra y de Montserrat






Vaya bajón el Villarreal

Riquelme antes de tirar el penalti


Riquelme tira

Riquelme falla


ufffffffff

La hora de la verdad para el Terrassa FC



Es la hora se acaba la temporada, el Terrassa FC es 6º con 53 puntos empatado con el 5º que es el Alicante.

El playoff está a 4 puntos , son los 57 que marcam el FC Barcelona B y el Levante B. Badalona y Grama son 2º y 1º respectivamente los dos con 58. La cosa está apretada. Los 3 partidos que quedan por disputarse en el Olímpic de Terrassa son: Terrassa - Badalona, Terrassa - Barcelona B y Terrassa - Zaragoza B . Dos de ellos, el Barça y el Badalona rivales de arriba directos. Preparense todos! El club ha sacado un bono bastante barato!

Acabamos la temporada ante el Vilajoyosa ya prácticamente en la zona media y sin opciones de nada y la otra salida es Sant Andreu - Terrassa.

3 partidos en casa y dos fuera bastante asequibles si el sant Andreu pierde esta jornada.

miércoles, abril 26, 2006

Gol de Giuly al Milan

El matraca marcandose unos dansings

pues eso unos dansins del matraka, los que somos de terrassa ya sabemos quién es este personaje!

Un video buenísimo!

martes, abril 25, 2006

Espectacular Testimonio de Bill Gates

Testimonio de Bill Gates

"40 Gigas no los llenas tu en la vida!"

Los Ochenta

Los Ochenta, espectacular recopilación de videos de YouTube que ha hecho el amigo Milinkito

El amo vaya!

El que tuvo YouTube: 'Los Ochenta'

lunes, abril 24, 2006

CENTENARI TERRASSA FC

Aquest any se cel·lebra el Centenari del Terrassa FC

Logotip del centenari del Terrassa FCSamarreta del Centenari de Terrassa FC

sábado, abril 22, 2006

Movilización por una vivienda digna!

Mail que algunos habréis recibido sobre la movilización por una vivienda digna!
(una web interesante http://www.panolifinder.com )

Hola a todos.

Sé que este correo-e se puede parecer a muchos de los que circulan por la red pero no es cierto. Este correo-e está siendo enviado por toda España para reivindicar nuestros derechos. Hemos asistido durante el mes de marzo a la convocatoria de multitudinarios macrobotellones, esta convocatoria es diferente.

En Francia, los jóvenes protestan por la “modificación” de los contratos basura. Muchas voces han sido las que se han quejado en este país porque los jóvenes no hacían nada. Pues bien, ¿se lo vamos a demostrar?

El domingo, 14 de Mayo a las 17:00, sentada en

* Puerta del Sol (Madrid)
* Plaça Catalunya (Barcelona)
* Plaça Ajuntament (Valencia)
* Plaza del Castillo (Pamplona)
* Plaza Mayor (Valladolid)
* Plaza Mayor (Salamanca)
* Plaza de España (Mérida)
* Plaza de Maria Pita (A/La Coruña)
* Plaza do Obradoiro (Santiago de Compostela)
* Puerta del Sol (Vigo)
* Plaça Baix (Elx/Elche)
* Plaza Navarra (Huesca)
* Plaza de Zocodover (Toledo)
* Plaza del Ayuntamiento (Collado Villalba -Madrid-)
* Plaza Mayor (Palencia)
* Plaza de las Tendillas (Córdoba)
* Plaza de San Marcelo (León)
* Plaza del Chico (Ávila)
* Plaza del Azoguejo (Segovia)
* Plaza Nueva (Sevilla)
* Plaça de la Independència (Castellón)
* Fuente de las Batallas (Granada)
* Plaza de San Francisco (Badajoz)
* Plaza de la Constitución (Málaga)
* Plaza del Parchís (Gijón)
* Plaza de España (Aviles)
* Jardines de Alderdi Eder (San Sebastián)
* Plaza del Arriaga (Bilbao) * Glorieta de España (Murcia)
* Plaza de la Virgen Blanca (Vitoria-Gasteiz)
* Plaza de la Candelaria (Santa Cruz de Tenerife)
* Parque Santa Catalina (Las Palmas de Gran Canaria)
* Plaza del Torico (Teruel)
* Plaza de Herradores (Soria)
* Explanada de España, frente a la Rambla de Méndez Núñez (Alicante)

Queremos todos una vivienda digna, una vivienda en la que podamos vivir y fundar nuestras familias sin estar destinando más del 50% de nuestro sueldo para pagarla. Si de verdad te importa tu futuro… ¿estarás allí sentado con tus colegas?

Esta convocatoria no ha sido convocada por ningún partido político, simplemente es la demostración de como la juventud española puede unirse para conseguir sus propósitos. Por eso se aconseja que no se lleven banderas que representen naciones o partidos políticos.

(Copiad y pegad el mensaje para que no se acumulen las direcciones, o poned las direcciones en CCO, pasadlo por móvil tambien para que llegue al mayor número posible de personas)

POR UNA VIVIENDA DIGNA, DIFUNDE ESTE MENSAJE, ¡¡PASALO!! http://www.escolar.net/MT/archives/2006/03/por_una_viviend.html . 2006-04-03

lunes, abril 10, 2006