miércoles, junio 06, 2007

Reflexiones sobre Bolonia (EEES) en la asignatura Xarxes de Computadors de un compañero de la ETSE UAB

Reflexiones sobre la asignatura Xarxes de Computadors II y sobre el proceso de Bolonia en general del compañero David González Roldán y publicado en el fórum de la asignatura:

Una mica d'humor (negre)

Bé, com ja es ben sabut per tots nosaltres Xarxes II és l'assignatura que disposa dels més avançats i sofisticats mètodes per impedir que els alumnes la cursin amb éxit, després de les ja abrumadores i terrorifiques wikis amb les seves entregues de problemes (que sinó el temible Scriptator ens treu els permissos!!), les malicioses ampliacions de temari (o com fer de professor per 0 euros) i el seu fatídic treball de camp (volta la feixa mandrós!! a treballar!), després de tot això arriba el desenllaç, els temibles examens.

Amb gairebé 7 kilos d'apunts probablement se'ns faci passar l'examen amb més contingut teòric de la carrera (disculpant els 10 kilos de fulls de Planificació de Sistemes, fulls que mai es llegiran no cal dir), doncs bé, esperem que després d'haver-nos "obligat" a anar a classe amb les "voluntàries" activitats (jo creia que si era voluntari no podia baixar nota!), aquestes classes magistrals ens permetin superar una prova que no serà test, òbviament perquè podria donar-se el cas de que algú aprovés per sort (jajajjajajaa).

Ara bé, això és tot? No, la màquina implacable de xarxes no descansa, nois, us toca validar les pràctiques. Recordeu les pràctiques? Com oblidar les caigudes dels sistemes, els errors en els fitxers proporcionats, les interminables hores per resoldre problemes que anaven apareixent a la que et descuidaves, les mil i una lectures de manuals, rfcs i més documentació addicional. Doncs bé, com ja sabeu ara toca avaluar la última pràctica, per què? Perquè no ens la van avaluar a classe.
Fins aqui bé, però sabent que hi ha moltes persones que no han contestat totes les preguntes, moltes d'elles òbviament perquè no es sabien fer (teacherrrrrrrrrrr), d'altres que dubten de si ho han fet bé i la resta que confia en que hagi estat així... com es pot fer un examen de validació de 4 preguntes tipus test i dir: Aquest alumne si, aquest no, si, si, no, no, no,... Això és com intentar abarcar l'espectre de colors en el blanc i el negre. Per què no es penjen les solucions? Si, entenc la preocupació, podria ser que algú aprovés sense haver fet les pràctiques, d'acord...sempre és millor que suspenguin gent que tingui mala sort en el moment de l'examen però porti tot el curs treballant.
M'encanta la bolonyesa, especialment per no ser del pla de bolonya i viure-hi (o morir-hi).

En conclusió, s'hauria de plantejar pujar la càrrega de crèdits de l'assignatura, més que res per afrontar la crua realitat. A ningú se li escapa que és l'assignatura que més feina dona i no som superhomes ( o superdones).

Salut i bona sort a tothom. La necessitareu.

P.D.: No pretenc ofendre a ningú, simplement em prenc amb clau d'humor la meva percepció de l'assignatura.

1 comentario:

LoFelip dijo...

Estic completament d'acord amb tú, hi ha molta feina per fer, i massa pocs crèdits que donen per fer-ho.
"el temible Scriptator ens treu els permissos!!", molt bona aquesta.

Som els conejillos de indias de la UAB.

Apa, vagi bé l'examen.